fofabvlic

South Slope Townhouse / Etelamaki Architecture

By on June 17, 2021

first_imgSouth Slope Townhouse / Etelamaki ArchitectureSave this projectSaveSouth Slope Townhouse / Etelamaki Architecture Structural Engineer: Houses South Slope Townhouse / Etelamaki Architecture Year:  United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769888/south-slope-townhouse-etelamaki-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769888/south-slope-townhouse-etelamaki-architecture Clipboard ArchDaily “COPY” Dariden Construction Management LLC Projects Contractor: Blue Sky Designs Consulting Engineer Architects: Etelamaki Architecture Year Completion year of this architecture project Photographs 2014 Save this picture!© Mikiko Kikuyama+ 18 Share CopyHouses•New York, United States “COPY” photographs:  Mikiko KikuyamaPhotographs:  Mikiko Kikuyama CopyAbout this officeEtelamaki ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNew YorkUnited StatesPublished on July 09, 2015Cite: “South Slope Townhouse / Etelamaki Architecture” 09 Jul 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  2014 Architect In Charge:Jeff EtelamakiDesign Team:Jeff Etelamaki, Mayumi Tomita, Shenier TorresCity:New YorkCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mikiko KikuyamaRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesWoodSculptformTimber Click-on BattensFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Enclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. Situated at the edge of ever-expanding gentrified Brooklyn in South Park Slope, this renovation maximizes the potential of a non-descript building shell, and limited budget, to create a modern, light filled home that acknowledges the building’s past, while envisioning the neighborhood’s future. The top two floors of a three story building were converted to an owner’s duplex, with a rental on the ground floor, and an existing fire escape was removed from the façade.Save this picture!© Mikiko KikuyamaThe home is located on an eclectic block consisting of  early 1900s multi-family buildings of similar or smaller size, mixed with several recently constructed larger condominium buildings. The lack in uniformity on the block presented an opportunity for a bold façade design. Traces of the original facade are retained in the rhythm of the window placement, and in the geometry of the exterior cladding materials.Save this picture!© Mikiko KikuyamaThe primary cladding material-corrugated galvanized steel-was selected to blend in to the gritty, eclectic architecture adjacent to the site, as well as for its affordability. Framed accent panels of perforated aluminum installed in front of painted red panels provide complexity and balance to the façade. Red accents were used to frame the entry canopy and the frosted glass window in the Master Bathroom shower.Save this picture!Floor PlanThe Interior spaces equally emphasize traces of the original structure. An existing brick chimney breast became the organizing element for the primary living space on the lower level of the owner’s duplex, as well as the Master Bathroom on the top floor.Save this picture!© Mikiko KikuyamaA stair up from the ground floor enters into the center of the main living floor of an owner’s duplex. This floor consists of an open family space at the front, comprised of a kitchen, dining and small seating area. This space acts as the primary gathering space for the young family of four-cooking, eating, practicing music, the chaos of the morning routine, etc. The rear portion of the floor is another separate, but singular space dedicated to more quiet, private activity, and includes a work space and area for watching TV. The two areas are separated by a closet and bathroom.Save this picture!© Mikiko KikuyamaThe second floor consists of two bedrooms at the rear of the house with a shared bathroom, and the Master Suite at the front. The oversized opening between the Master Bedroom and Master Bedroom can be divided by a custom steel and glass pocket door which, when completely open, blurs the separation between the two spaces. The toilet is contained in a separate, private compartment, allowing the other functions of the bathroom to become more a part of the bedroom itself.Save this picture!SectionOff the shelf materials, cabinets, and fixtures are complemented by inexpensive custom materials to create a complex, dynamic space, on a limited budget.Save this picture!© Mikiko KikuyamaProject gallerySee allShow lessEnnead Teams Up with Chilean Architects to Design Cape Horn Sub-Antarctic CenterUnbuilt Project”Baby Rems” and the Small World of Architecture InternshipsArchitecture News Sharelast_img read more

Continue Reading