redevgml

New Barn / Rios Clementi Hale Studios

By on June 17, 2021

first_imgPhotographs:  John Ellis Manufacturers Brands with products used in this architecture project City:Los AngelesCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© John EllisRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. Rios Clementi Hale Studios renovated and expanded an eclectic, 1980s manor house into a contemporary “farmhouse” retreat for a film and television producer.  Since the original house was already well situated in its orientation to canyon views, the architects kept the building footprint in place and preserved the height and steep pitch of the roof to create a loft feeling inside.  They extensively remodeled and expanded the interiors to open the rooms, simplify the circulation, better capture views, and blur the boundary between indoors and outdoors.  The architects maximized the existing “bones” of the house and then focused on letting the landscape flow through.  Save this picture!© John EllisComplementary slate roof tiles and tongue-and-groove siding of gray-painted cedar replace the original exterior materials.  New expanses of glass are screened from direct sunlight by a rhythmic pattern of vertical, aluminum fins forming a continuous, two-story brise soleil (that also deters nosy onlookers).  Large, cantilevered windows rimmed in steel project from gabled additions on the north and south sides of the house to engage the landscape.  Original masonry chimneys were rebuilt to current seismic standards and internal gutters hidden from view to maintain the home’s taut profile.  The resulting design reinterprets the traditional barn vernacular through modern simplicity and transparency.  Save this picture!1st Floor PlanThe house is organized into a T-shape with rooms on each level accessed from the longer, horizontal bar, essentially a central, east-west circulation spine that extends the entire length of the house.  Staircases and less-used spaces—including guest rooms, home gym, garages, and screening room—occupy the perpendicular wing at the front of the property.  To highlight the owner’s extensive art collection, the architects designed the interiors as clean-lined, flowing spaces open to views through floor-to-ceiling windows.  New skylights funnel daylight into living spaces and bedrooms.  Banks of glass doors open the ground floor rooms to the outdoors.  Steel-framed windows on the second floor project into the landscape to create the feeling of being suspended in midair.  Connections to the outdoors are reinforced through floors of gray limestone extending from the entrance through the foyer, living area, and family porch to cover the rear patio.Save this picture!© John EllisA staircase featuring full-height, gunmetal-finished metal railings at the center of the house leads to the middle of the spine, where a mezzanine office/den overlooks the living room on the west end, and bedroom suites sit at the east.  The original master suite was moved from the southwest corner of the house to the northeast side overlooking the pool view.  The master bedroom was enlarged and new his-and-her bathrooms added to the suite.Save this picture!2nd Floor PlanThe interior furnishings selections—by Waldo’s Designs, which is known for its high-profile Hollywood clientele—complement the architecture in their soft contemporary style.  Natural textures, including dark-stained oak, rough-hewn stone, and high-grained woods, are balanced against the hard-edged, metal surfaces, glass walls, and stone floors throughout.Save this picture!© John EllisAn important component of the design is the estate’s park-like landscape that was refreshed and refined by the architects.  Old-growth trees, including redwoods, cedars, and palms, are preserved and surrounded by manicured lawns and hedges.  The lawn appears as an extension of the golf course below the property to reinforce the vistas from the estate.  Separating building from landscape is a strip of gravel encircling the base of the house to set off its modern architecture.  A new reflecting pool and illuminated bridge create a dramatic entrance to the front door, particularly at night when the glass-faced house glows like a lantern.Save this picture!© John EllisProject gallerySee allShow lessUN Studio Announces 20th Anniversary Exhibition of Erasmus Bridge, New Book and AppArchitecture NewsStudio Pei-Zhu Unveils Plans for Performing Arts Center in Dali, ChinaUnbuilt Project Share 2014 United States New Barn / Rios Clementi Hale Studios ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792697/modern-barn-house-rios-clementi-hale-studios Clipboard Manufacturers: Exquisite Surfaces, Studio Four NYC ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792697/modern-barn-house-rios-clementi-hale-studios Clipboard CopyAbout this officeRios Clementi Hale StudiosOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLos AngelesUnited StatesPublished on August 26, 2016Cite: “New Barn / Rios Clementi Hale Studios” 26 Aug 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream New Barn / Rios Clementi Hale StudiosSave this projectSaveNew Barn / Rios Clementi Hale Studios Waldo’s Designs Projectscenter_img ArchDaily Houses Save this picture!© John Ellis+ 20 Share “COPY” Interior Designer: “COPY” Architects: Rios Clementi Hale Studios Year Completion year of this architecture project Year:  Photographs CopyHouses•Los Angeles, United Stateslast_img read more

Continue Reading