lsmooayp

Chalet C7 / Max Núñez + Nicolas del Rio

By on June 17, 2021

first_img Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/286357/chalet-c7-nicolas-del-rio-max-nunez Clipboard Projects Chalet C7 / Max Núñez + Nicolas del Rio 2008 Chile Photographs:  Erieta AttaliText description provided by the architects. Chalet C7 is located in the Andes Mountains at 2900 meters from the Portillo Hotel and a few miles from Mount Aconcagua. The land is characterized by a steep and rocky topography which faces the Inca Lagoon and the “Tres Hermanos” peaks.Save this picture!© Erieta AttaliThe house is hidden in the slope in order to interfereas little as possible with the view of the lagoon.Save this picture!© Erieta AttaliThe interior has two levels. A base level, built with rocks taken from the same hill, protects from snow in the winter . This wall defines the first floor, anchoring the building to the ground; the bedrooms and private spaces of the house are located behind it. These areas, whose dimensions vary according to domestic needs, are open to the outside.Save this picture!© Erieta AttaliOver the main floor is  a second level completely open to the landscape and the northern lights. In this open-plan space the objects are organized in a flexible way. A robust structure of metal beams defines the tectonic quality of space and allows this open space. The exposure of the large beams, unusual in a domestic space, makes gravity visible.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessLido Line Competition Entry / [Y/N] StudioArticlesAD Recommends: Best of the WeekArticles Share CopyAbout this officeMax NúñezOfficeFollowNicolas del RioOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesLos AndesChilePublished on October 29, 2012Cite: “Chalet C7 / Max Núñez + Nicolas del Rio” 28 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – Painted AluminumStonesCosentinoDekton® Surfaces – Chicago 444Exterior DeckingLunawoodThermowood DeckingWoodBruagAcoustic Panels with LEDWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – CPXPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsHexapent Facade PanelDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Folding Door System – Rabel 3710 Super ThermalWall / Ceiling LightsLuminisCeiling Surface Lights – HollowcoreBenches / TablesUrbaStyleConcrete Bench – BoomerangMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Chalet C7 / Max Núñez + Nicolas del RioSave this projectSaveChalet C7 / Max Núñez + Nicolas del Rio Area:  295 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Max Núñez, Nicolas del Rio Area Area of this architecture project ArchDaily Year:  Save this picture!© Erieta Attali+ 23 Share “COPY” CopyHouses•Los Andes, Chile “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/286357/chalet-c7-nicolas-del-rio-max-nunez Clipboardlast_img read more

Continue Reading