nkkdghkm

The Drawers House / MIA Design Studio

By on June 17, 2021

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801290/the-drawers-house-mia-design-studio Clipboard Manufacturers: Kozoka, MolutionConcept Architects:Nguyen Hoang Manh, Nguyen Quoc Long, Nguyen Van ThienTechnical Design:Bui Hoang BaoConstruction Drawing:Nguyen Thi Mai PhuongInterior Design:Steven Baeteman, Lu Minh KhangClient:PrivateArchitect In Charge:Nguyen Hoang ManhCity:Vũng TàuCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hirouyki OkiText description provided by the architects. There are reoccurring impressions on the spatial quality – the green of nature struck the eyes every early morning, the rustling of leaves each night. These sensations are brought to the coastal city of Vung Tau through a refreshing concept, a welcoming home for a family of 4 who love the freshness of nature. With constant interactions with nature, man and trees become more intimate; space is opened up but maintains privacy of individuals. This is the daunting problem of living in metropolitan area with cramped space and pollution.Save this picture!© Hirouyki Oki“The Drawer House” is a single – story located on a 470 square meters piece of land with a dedicated 60% of land usage for landscape. That 60% is creatively arranged through partitions so that nature is never out sight. With the remaining 180 square meters, the architects divided it into “drawers” containing functional spaces, at the same time insert in between them “drawers of landscape”. These “drawers” are aligned on the same direction, however by creating alternating partitions; dwellers have an impression of unevenly put rooms. Just as drawers being pulled in and out randomly, the architects hope the tenants and nature intermingle without any obvious intention. Clients when live inside the space will have different sensations at different rooms because of continuous altering of solidity – emptiness, brightness – darkness.Save this picture!© Hirouyki OkiSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Hirouyki Oki“Drawers” is connected by elongated hallway going throughout the entire length of the project, decorated by refreshing line of Bridal Veil Creepers. This method of allocating green zone as a natural blind reducing the intense tropical sunlight as well as generate intriguing patterns which change as the sun moves during the day.Save this picture!© Hirouyki OkiAs the partition finishes, the in between gardens creating privacy while act as transition to the next space. The sunlight passing through, cascading shadow onto the floor forming captivating views. The boundary between the interior and exterior is being diminished, letting man sense the fluctuations of nature. By opening up and closing down “drawers”, accommodate better ventilation, hence cooing down the entire living space. The entire house acts as a living body, with a mission to connect man with man and man with nature.Save this picture!SectionThe ideology behind the design of MIA DESIGN STUDIO is to maximizing the connection between functional spaces with natural light, wind and gardens while still preserve the privacy for each individual rooms. With the philosophy in mind, the concept for “The Drawers House” of constructing blocks, harmonious space, using minimal but effective materials, produce a project carrying the breath of nature with suitable methods in order to bring out the best quality of life for users.Save this picture!© Hirouyki OkiProject gallerySee allShow lessWorld Trade Organization / Wittfoht ArchitektenSelected ProjectsJungle Flower / 1+1>2 ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801290/the-drawers-house-mia-design-studio Clipboard The Drawers House / MIA Design Studio Houses Save this picture!© Hirouyki Oki+ 26 Share “COPY” ArchDaily The Drawers House / MIA Design StudioSave this projectSaveThe Drawers House / MIA Design Studio CopyHouses•Vũng Tàu, Vietnam Projects Architects: MIA Design Studio Area Area of this architecture project 2016 Area:  470 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeMIA Design StudioOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVũng TàuVung TauVietnamPublished on December 13, 2016Cite: “The Drawers House / MIA Design Studio” 12 Dec 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Vietnamlast_img read more

Continue Reading

ibfignoo

Anonymous donor sends gift after hearing of stolen lawn mower

By on December 8, 2020

first_imgAs soon as possible, Gordon took his lawnmower out for a spin, cutting his own grass. “It gets me out, get some fresh air, gets me some exercise. That’s the main thing. Sit [inside], and you don’t last long,” said Gordon. After 12 News shared the story, in less than 24 hours a shiny, new, red Craftsman was delivered by the Broome County Sheriff’s Office to Gordon. The gift was made by an anonymous donor. HARPURSVILLE (WBNG) — 85-year-old Gordon Blakeslee had his red Craftsman riding lawn mower stolen off his front lawn at his Harpursville home. Gordon says he was shocked by the gesture. He never expected to receive this much attention about his missing lawnmower. “I couldn’t be any more thankful. With everything going on, I know he’s happier than happy to have a mower back,” said Garrett Blakeslee, Gordon’s grandson. “Thank you, what else can I say, I really appreciate it,” said Gordon. “It’s got some new upgrades to it, that’s a lot better than my old one.” To prevent this lawnmower from being stolen, Gordon is having security cameras installed, and he will be keeping the new mower under lock and key. Simply wanting his riding lawn mower back, he made a sign in front of his home, asking for it to be returned. “There are still some good people out there,” said Gordon. For Gordon, mowing the lawn isn’t just a weekend chore. It’s his chance to have his own independence back, after spending months in quarantine. The kind of actions of one stranger turned this ‘wrong’ into a ‘right’. last_img read more

Continue Reading